Favoriete knuffel van een Kind

De favoriete knuffel is de beste vriend van uw kind.

Meer dan de helft van de Nederlandse kinderen hebben wel iets van een knuffeltje die hun een veilig gevoel geeft of die hun extra geborgenheid bied. Bij het ene kind kan dit een knuffelbeer of knuffeldoek zijn en bij het ander kind is dit een speendoek, labeldoek, spuugdoekje of soms een stukje stof. 

Als een kind een half jaar oud is kan een baby extra geborenheid nodig zijn. Ouders kunnen niet 24 uur per dag bij hun kinderen in de buurt zijn en dan ontstaat vaak de band tussen knuffels en kinderen. Kinderen zoeken vaak zelf hun favoriete knuffel of geurdoekje uit waarbij zei zich prettig voelen. Een kind zoekt de knuffel uit. Het komt regelmatig voor dat ouders de knuffel van het kind zelf niet mooi vinden.

Een knuffel is de ideale vriend, omdat een knuffel altijd tijd heeft wanneer het kind hem nodig heeft. Een knuffel of geurdoek biedt troost, geborenheid en ook een speelvriend voor het leven die zowel bij leuke als minder leuke momenten erg belangrijk kan zijn. Zodra kinderen een beetje leren praten krijgt hun favoriete knuffel ook een naam. Veel kinderen praten tegen hun knuffel en de knuffel wordt dan hun beste vriend.

Hieronder vind u enkele handige tips voor de favoriete knuffel van uw kind.

·    Laat een favoriete knuffel in de buurt van uw kind, want als een kind de knuffel kwijt raakt is dat vaak heel erg voor een kind.

·    Geurdoekjes en knuffels worden vies en moeten regelmatig gewassen worden. Veel kinderen zijn juist gehecht aan die speciale geur en vinden een frisse geur van het wassen dan ook niet leuk. Indien het kind al ouder is kunt u hem/haar uitleggen dat de knuffel even in bad moet, maar bij baby’s kan dat niet en daarom is het belangrijk dat u de knuffel na het wassen zo snel mogelijk aan het kind terug geeft.

·    Kijk altijd op het labeltje of een knuffel in de wasmachine kan. Sommige knuffels zijn hiervoor niet geschikt en moeten dan met de hand gewassen worden.

·    Het is handig om een 1 of bij voorkeur meerder (de zelfde) reserve knuffels te hebben, want mocht u de knuffel kwijtraken heeft u kind er altijd nog 1 op reserve. Daarbij is het verstandig om deze knuffels vaak af te wisselen zodat u een vieze knuffel gemakkelijk even kunt wassen of dat u reserve knuffels kunt neerleggen bij de oppas, opa en oma of kinderdagverblijf / crèche

·    Veel kinderen willen niet slapen zonder hun favoriete knuffel. Het is altijd handig als u 2 of meerder dezelfde knuffels heeft er 1 altijd in bed te laten liggen, zodat het kind altijd in zijn bed (veilig en vertrouwd kan gaan slapen).

·    Laat een naam van uw kind borduren op een knuffel. Dit is erg handig op een kinderdagverblijf / crèche of voor kinderen die in het ziekenhuis liggen (premature baby’s / couveuse baby’s). Sommige ouders laten naast de naam van het kind ook een telefoonnummer (klein) op de knuffel borduren, mocht u de knuffel dan kwijt raken kunnen mensen die hem vinden u altijd bereiken. Bij ons van Borduur Kado kunt u knuffels, beren, speendoejes en labeldoekjes en knuffeldoekjes met naam bestellen, maar indien u zelf een knuffel heeft die u wilt laten borduren kunt u ook knuffels en knuffeldoekjes naar ons opsturen zodat we (indien mogelijk) de knuffeldoekjes kunnen borduren met naam

·    Mocht u toch de favoriete knuffel van uw kind kwijtraken en hem niet meer terug kunnen vinden. Dan zal uw kind waarschijnlijk heel verdrietig zijn. Het verdriet/verlies van een knuffel kan heel groot zijn en is het een soort rouwproces. Probeer dit grote verdriet te begrijpen en zoveel mogelijk samen met uw kind hierover te praten. Soms kan het helpen om samen met uw kind een nieuwe favoriete knuffel uit te zoeken.  

De eerste jaren nemen kinderen hun favoriete knuffel vaak overal mee heen. Naarmate ze ouder worden word dit langzamerhand steeds minder. Het is belangrijk dat iemand zelf bepaald wanneer hij/zei afscheid wil/kan nemen van de knuffel. Als het niet hun eigen beslissing is kan het kind onzeker worden. Sommige kinderen nemen pas afscheid van hun knuffel als ouder zijn dan 10 en dan nog wordt de favoriete knuffel vaak ergens bewaard. Ook gebeurd het nog regelmatig dat (jong)volwassen nog waarde hechten aan hun favoriet knuffel, zoals bijvoorbeeld iemand die voor het eerst op zichzelf gaat wonen waarbij die zijn/haar knuffel op een speciale plek in de slaapkamer zetten.

    30-10-2017 17:30     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

Door onze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies, deze zullen we enkel en alleen gebruiken voor het verbeteren van onze site.
Algemene voorwaarden | Cookies| Privacy | bedenktijd-herroepingrecht| Klachten procedure |