Luiertaart Maken

Wilt u zelf graag een luiertaart maken, maar heeft u geen idee hoe u het moet maken? Dit kan heel eenvoudig en snel gemaakt worden. Als u de basis van een luiertaart heeft gemaakt kunt u hem versieren met geborduurde baby artikelen met naam, zodat uw luiertaart een persoonlijk tintje krijgt.
Voor u begint om een luiertaart te maken kunt moet u een aantal dingen in de gaten houden.

  • Welke kleur samenstelling wilt u? (als u het geslacht nog niet weet kunt u neutrale kleurtinten kiezen).

  • Met welke artikelen wilt u de luiertaart versieren?

Hieronder vind u een aantal tips hoe u zelf heel eenvoudig een luiertaart kunt maken.

Uitleg luiertaart maken:
Stap 1 : Rol alle luiertjes stuk voor stuk heel strak op.  Begin met rollen bij de open kant van de luier. Op deze manier krijgen de opgerolde luiers een nette gladde klant. Als de luiers opgerold zijn doet u er een elastiekje om, zodat de luier netjes opgerold blijft. Zorg dat het elastiekje in het midden van het luiertje zit, zodat alle elastiekjes op dezelfde hoogte zitten en netjes weggewerkt kan worden als u de taart gaat maken.

Stap 2: Maak op een mooie dunne placemat of een stuk karton een grote cirkel. Dit kunt u doen door een groot bord (zoals een groot pizzabord) op een stuk karton of een placemat te leggen en met een potloot een grote cirkel te maken.

Stap 3: Bouw van alle luiers een luiertaart. In onze uiteg hebben we een luiertaart van 3 lagen gemaakt, maar u kunt natuurlijk op eigen inzicht ook een groter taart maken.
Bovenste laag van de luiertaart: U begint met 1 luier in het midden en daarna zet u hier 6 luiers omheen vast met een grotere elastiek.
Middenstuk van de taart: U begint weer met 1 luier in het midden met 6 luiers erom heen en daarna zet u 12 luiers erom heen vast. Zet deze om de 6 luiers buitenste heen en zet weer vast met elastiek. Dit is de middelste laag van de luiertaart.
Onderste laag van de taart: Hierbij doet u weer het zelfde als bij de bovenste laag en het middenstuk van de taart en voegt u nog een extra cirkel van 17 luiers erom heen. Deze zet u dan om de buitenste 12 luiers heen  weer vast met elastiek. Mocht het elastiek niet groot genoeg zijn kunt u het ook altijd met een touw doen of met een stuk stevig katoen.
Daarna zet u alle 3 lagen op elkaar (bovenstuk, middenstuk en onderstuk)  en geef het geheel stevigheid door de 3 bamboestokjes door de luiertaart te steken. Let op dat u bij het vastzetten van de taart geen luiers beschadigd.

Stap 4 Werk alle elastiekjes van de luiers netjes met satijnen gekleurde lint.

Stap 5: Versier de luiertaart met geborduurde baby artikelen met naam.

Stap 6: Versier de luiertaart met leuke geboorte speentjes, baby rammelaartjes, veiligheidsspeldjes enz.

Stap 7: Zet boven op de taart een leuke knuffel met naam, knuffelpop met naam of ooivaar knuffel met naam.

Stap 8: Als de taart klaar is zet u hem op de ronde placemat of ronde stevige karton en verpakt u de taart in cellofaan.

Op deze manier kunt u heel eenvoudig een zelfgemaakte luiertaart met naam om cadeau te geven als kraamkado.

10 dagen pakket
De officiële kraamtijd van de vrouw duurt dagen. 10 dagen pakket is een kadomand die bestaat uit 10 cadeautjes. Elke cadeautje is genummerd en elke dag mag er 1 pakje worden opgemaakt.

Een variante op de 10 dagen pakket is het negen maanden pakket bestaat het pakket uit 9 kadootjes. Bij een 9 maanden pakket mogen de aanstaande ouders elke maand weer 1 pakje open te maken.

 

Maattabel voor baby & kinder kleding

Kledingmaten voor baby's en kinderen kunnen per merk of artikel soms anders uitvallen. Een handige tip om te weten welke maat uw kind heeft is dat meestal de lengte van een kind correspondeert met de maat van de kleding (afhankelijk van de bouw).

Mocht u een kraamcadeau willen geven en weet u niet goed weke maat u moet kiezen?. Op een geboortekaartje staat meestal de lengte en het geboortegewicht van het kindje vermeld. Houd de lengte aan voor de maat kleding en kies 1 maat groter als het geboortegewicht boven de 3500 gram is. U kunt beter iets cadeau geven wat iets te groot is dan te klein.

Leeftijd

Maand/Jaar

Maat

0 tot 1

maanden

50

1 tot 2

maanden

56

2 tot 4

maanden

62

4 tot 6

maanden

68

6 tot 9

maanden

74

9 tot 12

maanden

80

12 tot 18

maanden

86

2

jaar

92

3

jaar

98

4

jaar

104

5

jaar

110

6

jaar

116

7

jaar

122

8

jaar

128

9

jaar

134

10

jaar

140

11

jaar

146

12

jaar

152

13

jaar

158

14

jaar

164

15

jaar

170

16

jaar

176

17

jaar

182

18

jaar

188

Borduur Kado Vesta 2 9602 NS HOOGEZAND www.borduurkado.nl info@borduurkado.nl Tel: 0598382325 06-41525567 (whats app)