Luiertaart Maken

Gaat u op kraamvisite en wilt u zelf een luiertaart maken voor de pasgeboren baby, maar heeft u geen idee hoe u het moet maken? Dit kan heel eenvoudig en snel gemaakt worden. Als u de basis van een luiertaart heeft gemaakt kunt u hem versieren met geborduurde baby artikelen met naam, zodat uw luiertaart een persoonlijk tintje krijgt.

Voor u begint om een luiertaart te maken kunt moet u een aantal dingen in de gaten houden.
 • Welke kleur samenstelling wilt u? (als u het geslacht nog niet weet kunt u neutrale kleurtinten kiezen).
 • Met welke artikelen wilt u de luiertaart versieren?
Hieronder vind u een aantal tips hoe u zelf heel eenvoudig een luiertaart kunt maken.
 • Voor een luiertaart heeft u tussen de 50 – 70 luiers nodig (ligt er aan hoe hoog u hem wilt maken). Luiermaat 2 of 3 wordt het vaakst gebruikt.
 • +/- 60-80 kleine elastiekjes en een aantal grotere elastiekjes
 • Gekleurde linten (zoals satijnen lint 2 -3 cm breed in roze, blauw of neutrale kleur)
 • Dunne placemat of een stuk karton voor een ronde bodem van de luiertaart
 • Geboorte speentjes 18 roze speentjes of 18 blauw speentjes
 • Mini rammelaars / 24 roze mini rammelaars of 24 blauwe mini rammelaars
 • Plastic veiligheidsspeldjes / 40 roze veiligheidsspeldjes of 40 blauwe veiligheidsspeldjes (sierspeldjes ze kunnen niet open)
 • Knuffel met Naam voor boven op de luiertaart / knuffelpoppetjes, knuffeldoekjes. of Knuffelberen  geborduurd met naam zijn leuk om boven op de luiertaart te zetten.
 • Verder kunt u de luiertaart nog versieren met leuk baby artikelen met naam
 • Eventueel kunt u de luiertaart nog inpakken in cellofaan
Uitleg luiertaart maken:
Stap 1 : Rol alle luiertjes stuk voor stuk heel strak op.  Begin met rollen bij de open kant van de luier. Op deze manier krijgen de opgerolde luiers een nette gladde klant. Als de luiers opgerold zijn doet u er een elastiekje om, zodat de luier netjes opgerold blijft. Zorg dat het elastiekje in het midden van het luiertje zit, zodat alle elastiekjes op dezelfde hoogte zitten en netjes weggewerkt kan worden als u de taart gaat maken.

Stap 2: Maak op een mooie dunne placemat of een stuk karton een grote cirkel. Dit kunt u doen door een groot bord (zoals een groot pizzabord) op een stuk karton of een placemat te leggen en met een potloot een grote cirkel te maken.

Stap 3: Bouw van alle luiers een luiertaart. In onze uiteg hebben we een luiertaart van 3 lagen gemaakt, maar u kunt natuurlijk op eigen inzicht ook een groter taart maken.
Bovenste laag van de luiertaart: U begint met 1 luier in het midden en daarna zet u hier 6 luiers omheen vast met een grotere elastiek.
Middenstuk van de taart: U begint weer met 1 luier in het midden met 6 luiers erom heen en daarna zet u 12 luiers erom heen vast. Zet deze om de 6 luiers buitenste heen en zet weer vast met elastiek. Dit is de middelste laag van de luiertaart.
Onderste laag van de taart: Hierbij doet u weer het zelfde als bij de bovenste laag en het middenstuk van de taart en voegt u nog een extra cirkel van 17 luiers erom heen. Deze zet u dan om de buitenste 12 luiers heen  weer vast met elastiek. Mocht het elastiek niet groot genoeg zijn kunt u het ook altijd met een touw doen of met een stuk stevig katoen.
Daarna zet u alle 3 lagen op elkaar (bovenstuk, middenstuk en onderstuk)  en geef het geheel stevigheid door de 3 bamboestokjes door de luiertaart te steken. Let op dat u bij het vastzetten van de taart geen luiers beschadigd.

Stap 4 Werk alle elastiekjes van de luiers netjes met satijnen gekleurde lint.

Stap 5: Versier de luiertaart met geborduurde baby artikelen met naam.

Stap 6: Versier de luiertaart met leuke geboorte speentjes, baby rammelaartjes, veiligheidsspeldjes enz.

Stap 7: Zet boven op de taart een mooie knuffel met naam  knuffelpop met naam

Stap 8: Als de taart klaar is zet u hem op de ronde placemat of ronde stevige karton en verpakt u de taart in cellofaan.

Op deze manier kunt u heel eenvoudig een zelfgemaakte luiertaart om cadeau te geven als kraamkado met naam.
    27-10-2017 14:24     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

Beoordelingen

Beoordelingen

[WEBWINKELKEURWIDGET layout=new_default theme=dark color=#ea0e8b show=yes view=slider amount=6 width=manual width_amount=280px height=250px interval=5000 language=1 inline=0]